onsdag 31 oktober 2012

Random teckningar i oktober

Ett monster jag ritade på en sån där rolig Fisher Price-rittavla. Rittavlan låg på Bengans Espressobar, där jag ställde ut under september. Funderar på att köpa en egen rittavla som jag kan roa mig med hemma i vardagsrummet. Det vore nåt!
 
 Skämtteckning om battlerappare, ang Shazaams rad "Du vet inte vad för crazy shit jag ser på dagis".

                                             




Satt och ritade frisyrer, insåg snart att jag hade tecknat James Franco, Seth Rogen, Jason Segel och Jonah Hill. Apatow Gang represent! 


Jag lyssnade på Simons podcast Arkiv Samtal häromdagen och där berättade han en rolig historia om ett kommande filmklipp där han springer runt på ett japanskt nöjesfält och försöker få till det med en Hello Kitty-figur. Så jag ritade den här bilden: Simon G "licks pussy" i Japan. Get it?

Enda sen jag blev av med, har jag suttit hemma och sett ikapp tvserier som alla mina kompisar redan har sett klart. "Boardwalk Empire" är en i mängden av HBOs serier om organiserad brottslighet, men det faktum att den utspelar sig i New Jersey under förbudstiden, ökar automatiskt dess underhållningsvärde. En av mina favoritfigurer är Richard Harrow (spelad av Jack Huston), en krigsveteran som saknar halva ansiktet och som ersatt det med en plåtmask. Han jobbar som maffiatorped och framstår som värsta "lonely gunman"-karaktären. Därav fanart-porträttet här ovan.

torsdag 4 oktober 2012

MovieVillains 6-10

6. Boba Fett, den grymmaste jäveln i Star Wars-trilogin. Jag håller med större delen av Stjärnornas Krig-fandom där ute. Den här bounty huntern förtjänar en egen film.

7. Audrey 2 från nyinspelningen Little Shop of Horrors (dvs 1986). Det mest skönsjungande filmmonstret någonsin!
8. Patrick Bateman från American Psycho. Behöver han ens nån närmare presentation? Alla har väl sett det här praktaset som Christian Bale förevigat på film.
9. Pennywise från IT. Den här clownen skrämde skiten ur alla mina klasskamrater när vi gick i mellanstadiet. Själv så såg jag "IT" först vid 19 års ålder och tyckte att det var en mer av en spännande äventyrsfilm a lá "Goonies" än en mardrömsskildring på film.
10. Efter att ha tecknat en tredjedel av filmskurkarna, insåg jag att det är för lite ladies. Samtidigt som jag ville undvika att rita tecknade figurer så gick det inte att undgå Ursula från Disneys "Lilla sjöjungfrun". Hon är grym. Min fria tolkning är relativt trogen till filmens karaktärsdesign, fast med en rejäl helveteskäke som tillägg. Blev ändå ganska nöjd!