torsdag 30 augusti 2012

Pappa på utställning.

Idag fyller min pappa 60. Han är bortrest idag, men jag passade på att fira honom i lördags. Först var vi på Bengans Espressobar, där han stod och läste mina serier, bland annat "Golv", som bygger på honom. Här nedan har ni "Golv" i kortfilmsformat. Tack till Jari Kaupinen som klippte ihop den.
Efter utställningen åkte vi på en mindre sightseeing runt området där han växte upp, sedan stack vi iväg för att äta middag. Innan vi åt middag, fick pappa sin födelsedagspresent: jubileumsutgåvan av "The Dark Knight Returns". Det kändes passande att ge honom den tidningen, eftersom det var han som köpte mig min första Läderlappen-tidning när jag var liten. Det var pappa som hyrde Tim Burtons Batman från 1989, en film som gav mig mardrömmar i tre år. Tack för det, pappa. Grattis på födelsedagen i alla fall.
För er oinvigda så kan jag berätta att "The Dark Knight Returns" är en Frank Miller-författad klassiker som tillhör den mörka 80-talsvågen av Batmanserier. TDKR är en av huvudinfluenserna till Nolans bioaktuella "The Dark Knight Rises" och snart så släpps även en filmatisering av Del 1 (Bok 1 och 2). Här nedan har ni trailern. Fan va häftigt att Peter "Robocop" Weller spelar Batman.

onsdag 22 augusti 2012

"Bilder från en utställning"...

...är inte bara en direktöversättning av en Deathcab for cutie-skiva, men också namnet på det här inlägget. Utställningen blev för övrigt omnämnd i Göteborg Nonstop. Klicka här för att läsa artikeln. Här har vi några bilder från vernissagen på Bengans Espressobar (Stigbergstorget, Göteborg).


Längst in i lokalen hittar man "Dillas sista dagar", min serie om den framlidne musikproducenten J Dilla.

Bredvid den hänger serien "Att ta från de fattiga och ge till de rika", som bygger på en text av Jenny Wrangborg.

"Min Kusin Nima" har jag ställt ut tre gånger innan så den här gången räckte det med att bara hänga upp fyra av de elva A3-sidorna.

"Golv", historien om min pappas yrke hänger också uppe. Samma dag som utställningen var, satt det en Latte-pappa med sin treårige son som satt och drog i ramen. Jag hade precis klivit innanför dörren på Bengans och höll på att få en hjärtattack. En vädjan till alla Lattepappor där ute: Koppla era barn.

"Bored at work" - blandade bilder jag har tecknat på jobbet och som flera av er säkert redan har sett på mitt instagramkonto (Jag heter @JohannesAggro på instagram, kolla upp!).

Ingen utställning utan Världens Ende! Två ex av våran förnäma antologi finns på plats för er som är nyfikna på VE 1 och 2. Här under följer lite fler bilder från vernissagen. Ett stort tack till Bengans Espressobar och alla som dök upp!








Just det, kolla sista bilden! Jag och grannkatten var ute och jagade möss häromdagen. Det gick ganska bra.

söndag 19 augusti 2012

Hemsida för Podcasten OCH Utställning!


Usch. Jag avslutade min två månader långa arbetsperiod i veckan, men var dum nog att tacka ja till ett extrapass på torsdagen. Genom att göra det, lyckades jag skjuta på andra förpliktelser som gjorde att mitt lördagsschema blev fullsmockat. En av tjugotalet saker jag fick gjort igår, var att vara på möte för sluttouch på podcasts hemsida. Resultatet blev väldigt snyggt. Bra jobbat, Sebbe! Besök hemsidan och lyssna in det senaste avsnittet av våran podcast här!

Förresten, ni göteborgare som har vägarna förbi Espressobaren på Bengans (Stigbergstorget), kan kolla in min serieutställning! Imorgon (Det vill säga måndag den 20 augusti) blir det t o m vernissage med vin och grejer. För mer information (och för att skriva upp sig på lista): Ta en titt på facebook-eventet. Detta fodrar ju dock att du faktiskt har ett facebook-konto. Det har ju nästan blivit synonymt med att alla med datorer också är facebookanvändare. Om du INTE har Facebook, ska du ha respekt för ditt ställningstagande. Men du fortfarande välkommen till utställningen! Utställningen pågår 

onsdag 15 augusti 2012

BazookaBibeln avsnitt 2 - Filmsnack.


Efter en och en halv månads konstant jobbande, har jag äntligen blivit ledig och detta firade jag imorse genom att åka in till stan och äta en god BLT-smörgås. Nu väntar sex dagars ledighet som jag kommer fylla med affischerande och relaxande.
Idag är det onsdag så då pushar vi ut andra avsnittet av BazookaBibeln. I det här avsnittet pratas det bland annat om superhjältefilmer, synen på homosexuella och färgade superhjältar, senaste filmen vi såg på bio, rappare som byter karriär, rappare som byter namn... och annan bullshit. Enjoy!

onsdag 8 augusti 2012

Premiär för ny Podcast!

Så var det äntligen dags att bege sig in i svenska Podcast-träsket. Att göra Podcast är i stort sett en radiosändning utan musik. Vi har inget direkt tema men tar upp diverse ämnen och pladdrar på. Märk väl, det är vårat första avsnitt så vi har inte riktigt utformat programmet än. Se premiäravsnittet som en tapper liten demonstration. Mycket nöje. Ledmotiv av Dabbe Logotype av Ferhat.se

tisdag 7 augusti 2012

Min kompis Håkan


Jag älskar Håkans musik. Hans melodier attraherar flera generationer samtidigt och berättar så tidlösa historier man kan skratta, gråta och sjunga med till. Det är få musiker från min stad som har musik som kommer leva för evigt. Och Håkan är en av dom.

Men nog talat om Håkan Hellström, nu ska vi prata om min kompis Håkan "Obnoxiuz" Yngwe, albumaktuell med "På väg ut. Obnoxiouz och jag har gjort en del häftiga grejer ihop.

Och så har vi tagteambattlat mot Spakur och Osvensk Tiger.

För ett tag sen arbetade vi på en gemensam EP, men tyvärr rann det projektet ut i sanden. Lyckligtvis återfinns två av dessa låtar på Obnoxiuzs senaste skiva. Albumet kommer snart dyka upp på spotify, men gör er själva en tjänst och supporta en av sveriges bästa rimsmedar, genom att köpa "På väg ut" på ITunes.